Miniforskarna AB

Om oss

På Miniforskarnas förskola!

thumbnail_IMG_0750.jpg Vi är en förskola mitt i Danvikstulls hjärta. På Tegelviksgatan, inte långt från Stockholms kulturcentrum, finns vi. Här arbetar vi utifrån förskolans läroplan rev. -18 och förbereder barnen inför förskoleklassen på ett lekfullt, medvetet och pedagogiskt sätt.
Vi erbjuder barnen kunskap,material och upplevelser som en viktig grund för ett lärande för livet. Barnen forskar, utforskar och skapar om dagarna och har dagligen utomhusaktiviteter i närliggande parker, grönområden eller via längre utflykter.

Vi dokumenterar vad vi gör och hur vi arbetar kring vårt nationella uppdrag ur Läroplanen via pedagogernas egna underlag, barnens personliga lärprocesspärmar ("portfolion"), på våra väggar och via vårt Instagram (endast tillgängligt för föräldrar på förskolan, och som godkänt detta via våra GDPR-underlag.)
I lärprocesspärmen dokumenterar vi vad, och hur ert barn lär sig via olika aktiviteter och situationer på förskolan. Den tillhör barnet och följer med under hela vistelsen på förskolan.
Ni är närsomhelst välkomna att tillsammans med ert barn titta i pärmen.

Förskolan serverar frukost, har daglig fruktstund, lunch och mellanmål under dagen.
Maten är god, hälsosam och varierande från vår cateringfirma, alltid med färska, ekologiska grönsaker. Det finns möjlighet att välja vegetariska alternativ, och 1-2 gånger i veckan serveras enbart vegetarisk lunch då vi värnar om djuren, klimatet, kroppen och knoppen.
Vid matsituationerna strävar vi efter harmoni och lugn, där pedagogerna har samtal med barnen. Vi utvecklar vårt språk och ser måltiden som en viktig del av den pedagogiska verksamheten.
Till mellanmål serveras det smörgåsar med pålägg, yoghurt och flingor, smoothies eller gröt med frukt och bär.

Vi strävar efter en trygghet och tydlighet för dig och ditt barn under förskolevistelsen och har en nära relation till föräldrar och hemmet, bland annat via våra pedagogsamtal, föräldrarådet, möten och föräldrafikan. Det är endast i gott samarbete med er föräldrar som vi kan uppnå det bästa möjliga för barnet under hens vistelse hos oss.

Välkomna till vår verksamhet!

Förskolan MINIFORSKARNA - Tegelviksgatan 51, 116 41 Stockholm